Начало | За нас | Новини | Контакти | Доставка и плащане  

Неизвестното в българската история (II част)

Автор: проф. Добрин Денев
Брой страници: 220
Корици: меки

ISBN: 978-954-92212-6-8

Цена: 10 лв.

 

Кои сме ние, българите?
Къде е нашето почетно място в историята на света?

В отговор на тези въпроси трилогията ни връща в най-ранната история, свързана с далечното родословие на българския народ. Защото нашето родословно начало, макар и важно за света, има първостепенно значение преди всичко за нас, които се наричаме българи.

Авторът прави твърде мащабен и необичаен преход през хилядолетията, което противоречи на традиционния начин за излагане на историческите събития. Причината е в категоричната му убеденост, че зората на човешката история е белязана от изключително Черноморско събитие и от хора с неподражаем исторически пример, които наред с всичко останало, притежават несравними заслуги за цивилизацията на целия древен свят, макар той несправедливо да ги е забравил. Тези хора през вековете са се обединявали от общото родово име "българи".

Тъй като доказва, че съществуват достатъчно причини за преразглеждане на установеното статукво, книгата апелира към нов прочит, анализ и преосмисляне на онова, което историята на Стария свят ни е завещала, за да открием в нея образа на България.

Написана в жив и автентичен стил, с безспорна логика и научни аргументи, трилогията е предназначена за нас, българите, за нашите умове и сърца – за наследниците на „оня най-ранен за Европа народ, на ония най-далечни горди и забележителни хора, които хилядолетия са създавали историята на нашите земи и много от които са наричали себе си българи”.

   
   
 
 
© 2018 Топ Ню Букс ЕООД. Всички права запазени.